Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Okt '09 - + 0 - 0 Phishing naar paswoorden Google Gmail


Phishing Google GmailEerder deze week werd bekend dat paswoorden van Windows Live Hotmail waren uitgelekt. Nu zouden ook gegevens van Yahoo!-, AOL- en Google Gmail gebruikers ten prooi zijn gevallen aan Internetcriminelen. Volgens de BBC schijnt er een lijst met ruim 20.000 namen + paswoorden op het Internet te circuleren. Deze lijst werd initieel op dezelfde website geplaatst als de lijst met Windows Live Hotmail gegevens (ca. 10.000).


Een woordvoerder van Google liet inmiddels weten dat het niet precies weet hoeveel gebruikers getroffen zijn door het fenomeen 'phishing'. Het zou echter gaan om 'een klein aantal'. De woordvoerder van de Internetreus benadrukte echter dat het niet gaat om een gerichte aanval op Google Gmail en dat er dan ook niet getwijfeld hoeft te worden aan de veiligheid ervan.

Phishing


De gegevens zijn in de handen van hackers gekomen door het zogenaamde phishing. Letterlijk het vissen naar gegevens van gebruikers. Google heeft direct de paswoorden van de betreffende adressen gewijzigd. Verder hebben Google en Microsoft gewaarschuwd voor mails die vragen naar persoonlijke gegevens in naam van Hotmail of Google. Beide bedrijven geven aan nooit van dat soort mails te versturen.
Al 1 Googley reactie:

Macho Muerto

Macho Muerto () - 07 Oktober '09 - 21:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->