Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Okt '09 - + 0 - 0 BelgiŽ start onderzoek naar Google Earth


Google Earth BelgieDe Belgische defensie gaat onderzoeken of Google Earth een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. In BelgiŽ zijn namelijk mogelijke doelwitten van terroristische aanslagen, zoals militaire bases, gewoon te bekijken via het populaire Google Earth.


BelgiŽ is er niet blij mee dat er steeds scherpere beelden beschikbaar komen op Google Earth. Amerikaanse autoriteiten hebben namelijk een onderzoek gedaan naar het gebruik van Google Earth door terroristen. Hieruit bleek dat ondervraagde terroristen aangaven gebruik te maken van Google Earth bij de voorbereiding van aanslagen. Naast terroristen zouden er wereldwijd ook veel inbrekers gebruik maken van de digitale wereldbol.

Google Earth Nederland


In ons eigen land, evenals in de VS, zijn op last van de overheid, 'gevoelige' plaatsen onzichtbaar gemaakt binnen Google Earth. In BelgiŽ is dit dus voorlopig (nog) niet het geval.

Op voorstel van de Belgische defensie is inmiddels een werkgroep opgericht om "een structurele en globale oplossing uit te werken voor het probleem dat bepaald beeldmateriaal als Google Earth kan stellen voor de veiligheid", staat er in een Belgische krant. De eventuele uitkomst van het onderzoek zal zo snel mogelijk aan de Belgische overheid worden overlegd.

Bron: De Standaard
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->