Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Okt '09 - + 0 - 0 HOT: Google Wave invites!


Google WaveDe stormloop op de Google Wave invites is losgebarsten. Zoals we eerder deze week meldden, zijn de 100.000 uitnodigingen voor populaire Google Wave vandaag de deur uit gegaan. Een aantal van deze personen mag anderen uitnodigingen om ook deel te nemen. Juist op deze uitnodigingen is een enorme run onstaan op Twitter en ze worden zelfs te koop aangeboden op eBay.


Google Wave heeft veel weg van een 'virtueel kantoor' waar groepen gebruikers samen kunnen komen om afspraken te plannen en documenten te delen met anderen. Er is ruimte voor een Twitter en voor de ontspanning is het ook mogelijk om spelletjes te spelen. Daarnaast kan er bijvoorbeeld gechat worden om de laatste stand van zaken te regelen. Verder kun je met 2 personen op hetzelfde moment in een document werken. Je kunt dan letter voor letter zien wat de ander verandert aan het document.

'Waven' doe je niet alleen


Google laat op haar blog weten dat de 100.000 uitnodigingen werden verstuurd aan belangstellenden, die zich hiervoor hadden aangemeld op de website van Google Wave, aan een aantal gebruikers die al eerder Google Wave mochten uitproberen en aan een geselecteerd aantal bedrijven en universiteiten. Google laat een aantal gebruikers ook andere personen uitnodigen omdat "Google Wave veel nuttiger is als je vrienden, familie en collega's het ook gebruiken."

Google Wave


Google Wave; E-mail anno 2009


Volgens de makers, de gebroeders Lars en Jens Rasmussen, ziet Google Wave eruit hoe e-mail er uit zou hebben gezien als het nu pas was uitgevonden. De gebroeders Rasmussen waren eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het succesvolle Google Maps.

Google Wave invites een hype?


De hele 'hype' rondom de Google Wave invites doet denken aan de eerste kennismaking met Googles Gmail, in 2004. Ook voor deze applicatie koos Google voor een kleine selectie die het programma mocht testen, en ook toen mochten de uitgenodigden weer andere personen uitnodigen. Of Google Wave net zo een hype wordt is nog afwachten, maar de verwachtingen van de applicatie zijn hoog. Wanneer de laatste testfase afgerond is, en het programma door iedereen te gebruiken is, zal later bekend gemaakt worden.

Zie ook:
> Google Wave (Jeroen.com Woordenboek)
> Google Wave morgen beschikbaar
> Google Wave maakt samenwerken eenvoudig
> Introductie Google Wave
9 Googley reacties!:

Kan iemand mij uitnodigen? Ik ben reuze benieuwd.

Johan () (link) - 05 Oktober '09 - 17:57

Zou iemand mij een invite kunnen sturen?

Frank () - 09 Oktober '09 - 03:04

Zou ik een uitnodiging kunnen krijgen?

Hendrik () - 12 Oktober '09 - 11:44

Hallo,

Zou ik van iemand een invite kunnen krijgen. Ben namelijk erg benieuwd!

kim van Greevenbroek () - 15 Oktober '09 - 00:35

Hallo, heeft iemand hier een uitnodiging om te delen? Het zou zeer gewaardeerd worden! Bedankt!

unlimited () (link) - 17 Oktober '09 - 23:23

Iemand nog uitnodigingen over? Merci al…

Wanne () - 19 Oktober '09 - 10:28

Zou iemand mij please kunnen uitnodigen|!!!

Marlon () (link) - 19 Oktober '09 - 13:33

Wie nodigt mij uit! Super bedankt!

Marcel Wiegerinck () (link) - 13 November '09 - 09:38

Ik krijg ook graag een uitnodiging. Dank u

joeri () - 30 November '09 - 16:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->