Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Okt '09 - + 0 - 0 Google Vertalen: websites nu in 51 talen!


Google TranslateHoe lang duurt het om je website te vertalen in 51 talen? Voortaan niet lang meer, want Google meldt vandaag op haar blog dat de website van Google Vertalen een nieuwe vertaaltool bevat. Met deze tool is het mogelijk om websites te vertalen in 51 talen. Onder deze 51 talen behoort ook het Nederlands.


Nadat je eerder met Google Vertalen al stukjes tekst en gehele documenten kon vertalen maakt deze tool het gebruik van internet nog gemakkelijker. ‘Google Translate biedt surfers de mogelijkheid om internetpagina's vrij te vertalen in de taal die zij wensen", aldus Jeff Chin, Product manager van Google. De vertaalfunctie is makkelijk te installeren. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje tekst, wat je hier vindt, te plakken op je website.

Google Translate


Snel een indruk van een buitenlandse website


Veel bedrijven buiten de VS bieden al Engelstalige versies van hun websites aan, maar deze tool detecteert je afkomst en indien een site niet in je moedertaal weergegeven wordt is dit met 1 druk op de knop te realiseren. "De automatische vertaling is praktisch en helpt om snel een idee te krijgen over een pagina. Maar de Google Translater is geen professionele vertaler", aldus Chin.

Google Translate


Niet alleen in Google Vertalen


Google heeft de vertaalfunctie niet alleen gebruikt voor andere websites, maar heeft het ook in eigen programma's geďntegreerd, zoals haar eigen e-mailservice Gmail.
5 Googley reacties!:

Graag een gratis vertaal functie voor deze webpagina. Dank.

Jan Stas () (link) - 02 Oktober '09 - 13:59

geweldig dat het zo maar kan

Mushtaque () - 17 Oktober '09 - 11:39

bedankt man

rob () - 10 December '11 - 14:17

in het nederlands vertalen

koekind (link) - 22 Maart '12 - 11:17

Heb het uitgeprobeerd. Best handig als je even globaal wil weten waar de tekst op een website overgaat.

Spaanse vertaler Amsterdam () - 20 Juli '12 - 16:40


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->