Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Sep '09 - + 0 - 0 Nieuwe functies Google Docs maken studeren makkelijker


Google DocsGoogle heeft verschillende nieuwe functies toegevoegd aan haar gratis applicatie Google Docs. Het kantoorsoftware programma wordt door middel van deze functies makkelijker in het gebruik, vooral voor studenten. Studenten kunnen voortaan werken met wiskundige en scheikundige vergelijkingen en daarnaast is er aan Google Docs een vertaalfunctie toegevoegd.


De veranderingen komen voor veel studenten als een uitkomst aangezien het makkelijker en sneller werkt. Vanaf nu is het in Google Docs namelijk mogelijk om complexe wiskundige vergelijkingen in te voeren en om scheikundige vergelijkingen op de correcte manier te noteren door middel van een sub- en superscript functie.

Google Docs


Vertaalfunctie Google Docs


Naast de bovengenoemde extra's kan je voortaan ook documenten in de tekstverwerker met een klik op de knop kan vertalen naar de taal die jij wenst. Hierbij is wel aangegeven dat het afgeraden wordt voor studenten om op deze manier werkstukken te vertalen en in te leveren. Tenslotte zijn er in de tekstverwerker enkele trucjes toegevoegd zodat je de voetnoten bijvoorbeeld niet per pagina, maar als eindnoten uitgeprint kunnen worden.

Google Docs en Microsoft Office


De veranderingen in Google Docs zijn niet groots, maar met deze kleine veranderingen is Google de concurrentie op deze manier voor. Google hoopt op deze manier een stap in de richting van marktleider Microsoft Office te zetten.




Al 1 Googley reactie:

Nu alleen nog wachten tot ze Docs eindelijk in het Nederlands gaan aanbieden.

Johan () (link) - 05 Oktober '09 - 17:52


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->