Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Sep '09 - + 0 - 0 Warner Music terug op YouTube


Warner Music op YouTubeHet geschil dat YouTube en Warner Music hadden met betrekking tot de voorwaarden waaronder muziek van Warner op YouTube mag worden aangeboden is bijgelegd. Afgelopen jaar liep dit overleg nog op niets uit, waarop de muziek van Warner van de populaire videowebsite werd verwijderd.


Overeenkomst


Vorig jaar augustus sloten Google, eigenaar van YouTube, en Warner een overeenkomst die betrekking had op het tonen van muziekvideo's op YouTube. De deal was echter geen lang leven beschoren, omdat Warner van mening was dat Google de auteurs en de artiesten van de liedjes niet genoeg betaalde voor de video's. De betrokken video's werden hierop van YouTube gehaald.

Persbureau AP meldt echter dat Google en Warner tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen. Warner zal in de nieuwe overeenkomst een groter deel van de inkomsten uit de advertenties krijgen, maar moet in ruil hiervoor de advertenties wel zelf verkopen. Gevolg hiervan is dat er meer interactie met fans mogelijk is en dat er meer doelgroep gerichte advertenties geplaatst kunnen worden.

Warner Music Group


Warner Music Group is een van de vier grootste muziek-distributeurs in de wereld. In 2004 werd het verzelfstandigd door moederbedrijf Time Warner en tegenwoordig is het zelfs genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Bron: Tweakers.net
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->