Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Sep '09 - + 0 - 0 Speech voor het geval astronauten Apollo 11 zouden stranden op de maan


Gisteren overleed journalist, columnist en presidentiŽle speechwriter William Safire op 79 jarige leeftijd. Voor president Nixon van de Verenigde Staten schreef hij een speciale speech voor het geval de astronauten van de Apollo 11, Buzz Aldrin en Neil Armstrong, zouden stranden op de maan. Een Must Read.


De "In Event of Moon Disaster" speech:

apollo 11 dead on the moonVooral deze zin is erg mooi:
"In ancient days, men looked at the stars and saw their heroes in the constellations. In modern times, we do much the same, but our heroes are epic men of flesh and blood."

40 jaar geleden werd op 16 juli 1969 de Apollo 11 gelanceerd. De landing op de maan zelf was op 21 juli 1969. Gelukkig leven zowel Buzz Aldrin als Neil Armstrong op het moment van schrijven nog steeds.

Anno 2009 kun je nog steeds naar de ruimte kijken en ook daadwerkelijk in de richting van mensen kijken. Het ruimtestation ISS draait op dit moment rondjes om de aarde en is gemakkelijk met het blote oog waar te nemen als hij langs komt.

Google & Apollo 11


Uiteraard heeft de landing op de maan alles te maken met het huidige informatie tijdperk. Google heeft zelf ook een uitgebreide historie met ruimtevaart. Het meest beroemde van Google is Google moon, een Google Earth, maar dan voor de maan. Verder is er ook nog Google Mars en Google Sky. Dit jaar had Google ook een speciaal logo ter ere van de lancering van de Apollo 11.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->