Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Sep '09 - + 0 - 0 Google roept Android-kloon halt toe


CyanogenModGoogle heeft aangegeven de maker van een bekende alternatieve Google Android -build, CyanogenMod, te willen gaan vervolgen, als het niet stopt met het verspreiden van 'illegale' Google applicaties.


Google heeft middels een brief Cyanogen gemaand tot stoppen met het leveren van de closed-source applicaties als Google Maps, Google Talk en Google Gmail. Deze applicaties zijn namelijk alleen ‘legaal’ op officiėle Google Android-systemen. Google Andoid zelf is echter wel open source, de geļntegreerde applicaties niet.

Schadelijk


In een blog-post schrijft Google: Deze programma's zijn niet open source, en dat is waarom ze niet zijn opgenomen in de Android source code. Ongeoorloofde verspreiding van deze software is schadelijk voor ons, net als het voor elk ander bedrijf zou zijn. Ook al is het gedaan met de beste bedoelingen."

Licentie


In een reactie laat de maker van CyanogenMod weten niet te begrijpen wat hij daadwerkelijk fout doet. "Ik ontwikkel alleen voor toestellen die al een licentie hebben voor de Google-applicaties, waarom mag ik ze dan niet distribueren?"

Cyanogen lijkt wel van plan om het verzoek van Google in te willigen, omdat het de voornemens heeft om de volgende build van CyanogenMod afgeslankt te leveren. De gedachte hierachter is dat gebruikers vervolgens zelf hun Android-toestel kunnen uitbreiden met de applicaties van Google.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->