Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Sep '09 - + 0 - 0 Hoorzitting Google Books uitgesteld


Google BooksDe hoorzitting over de 'boekendeal' van Google Books en een groep uitgevers en auteurs is door de rechter uitgesteld. Hierdoor heeft Google de tijd om samen met de uitgevers en de auteurs de schikking aan te passen. De hoorzitting zou op 7 oktober 2009 plaatsvinden. Een nieuwe datum is nog niet bekend.


De 'boekendeal' houdt de gemoederen nu al ongeveer een jaar bezig. Vorig jaar oktober sloot Google een overeenkomst, ter waarde van ongeveer 125 miljoen dollar, wat de internetgigant het alleenrecht gaf om boeken in te scannen voor het Google Books project.

Google Books


Herzien


De Authors Guild en de Association of American Publishers (AAP) hadden eerder deze week al om uitstel van de hoorzitting over de Google Books-schikking gevraagd. De AAP roept nu beide partijen op om verschillende wijzigingen aan te brengen in het huidige voorstel, omdat deze de kartelregels zou overtreden.

Google Books


Aanpassingen Google Books


Afgelopen weken heeft Google al vele aanpassingen aangekondigd. Zo heeft Google beloofd om Europese boeken die nog te koop zijn in de winkels niet in Google Books te vertonen, tenzij de auteur vraagt om toch opgenomen te worden in de database. Daarnaast krijgen bedrijven zoals Amazon.com en Barnes & Noble de mogelijkheid om de boeken te blijven verkopen. Amazon.com heeft aangegeven niets te zien in eenregeling waarbij Google als tussenpartij fungeert.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->