Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Sep '09 - + 0 - 0 Google gaat iedere maand 1 bedrijf opkopen


Google Google gaat ervan uit dat de wereldwijde recessie over zijn dieptepunt heen is. Eric Schmidt meldt dat Google iedere maand een klein bedrijfje wil overnemen. De laatste grote overname van Google dateert van maart vorig jaar, toen het internetbedrijf 3,2 miljard dollar betaalde voor DoubleClick. Nu gaat Google zich vooral richten op kleinere overnames.


Google topman Eric Schmidt meldt in een interview dat “overnames opnieuw op de agenda staan”.
Het internetbedrijf moet het vooral hebben van inkomsten uit advertenties. Google zag haar omzetgroei in het tweede kwartaal teruglopen naar 2,9% dat staat tegenover een omzet groei van 39% vorig jaar. Met de aankondiging weer op bedrijvenjacht te gaan geeft Google aan weer vertrouwen te hebben in de economie.

cloudcomputing


Bedrijvenjacht


Eerder deze maand publiceerde Jeroen.com al een artikel over de bedrijvenjacht van Google. Google wil kleine bedrijfjes opkopen die zich bezig houden met cloud computing, om op deze manier zo veel mogelijk apps en software te kunnen aanbieden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->