Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Sep '09 - + 0 - 0 Google komt met 'Google Sidewiki'


GoogleInternetgigant Google komt met een nieuw programma voor in haar internetbrower; Google Sidewiki. Google laat op haar blog weten dat je met het Sidewiki reacties kunt posten op internetpagina's. Deze reacties komen in een kolom aan de linkerkant van het scherm te staan en zijn alleen zichtbaar voor andere gebruikers die in het bezit zijn van Google Sidewiki.


Google heeft de Sidewiki in de browser verstopt in een klein venster, aan de linkerkant van de site. Google heeft laten weten dat de interessantste reacties bovenaan zullen verschijnen. Reacties kunnen gegeven worden als tip naar de eigenaar van de site, maar ook om je mening te geven over een bepaald onderwerp of nuttige informatie toe te voegen aan een bepaald onderwerp. Google hoopt hiermee meer openheid te creŽren op internet.

Google Sidewiki


Protectie in Google Sidewiki


Google heeft laten weten dat er veel werk is gestopt in de beveiliging. In Google Sidewiki is een detector met een taalverfijning is verwerkt. Deze detector werkt in 14 verschillende talen om ongenuanceerde reacties te filteren. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met de reputatie van een bepaalde site. Daarnaast worden reacties van gebruikers die al langer in het bezit zijn van een Google profiel hoger geschaald dan reacties van nieuwe gebruikers. Google Sidewiki werkt zowel in Internet Explorer als in Firefox.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->