Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Sep '09 - + 0 - 0 Opkomst Facebook in Nederland


FacebookDe Social Network site Facebook groeit steeds verder door in Nederland. In week 37, de week van 7 september 2009, bezochten ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders de website volgens een meting van Multiscope. De eerste keer dat Facebook in de top 50 van best bezochte sites kwam, was in week 13, de week van 23 maart 2009. Toen was het bereik nog 13%, dit is in 24 weken uitgegroeid naar 28%. Dit leidde tot een steiging van plek 38 naar plek 13 in de lijst met best bezochte sites. De lijst wordt aangevoerd door Google.


Daarnaast is uit de maandcijfers af te leiden dat Facebook inmiddels de nummer 9 site van Nederland is, gemeten naar totale surftijd, met een gemiddelde sessielengte van 402 seconden en een totale surftijd van 5.948.260 uur.

Facebook


Hyves beste Social Network site


Hyves, Nederlands populairste Social Network site, scoort in Nederland nog altijd stukken beter. Hyves is na Google de best bezochte website van Nederland met een bereik van 50% per week, en 6,4 miljoen unieke bezoekers in week 37, bijna twee keer zo goed als Facebook.

Verschillen tussen Facebook en Hyves


De naamsbekendheid van Hyves is bijna twee keer zo groot als die van Facebook. Daarnaast waarderen de bezoekers de website van Hyves met een hoger rapportcijfer. Het profiel van de bezoekers van Facebook en Hyves verschilt wel aanzienlijk. Zo zijn er op Facebook relatief twee keer zoveel mannen te vinden en zijn de hoger opgeleiden relatief meer vertegenwoordigd op Facebook.

Logo Hyves


Facebook Worldwide


Facebook gaf onlangs aan dat er wereldwijd zo'n 300 miljoen leden zijn en dat er inmiddels winst gemaakt wordt. De winst van Facebook in Nederland is het resultaat van hun internationale positie, waar Hyves zich vooral op de Nederlandse markt.

Twitter


Overige Social Network sites


Een andere goede stijger is Twitter. In Januari waren er 450.000 unieke bezoekers te vinden op de site, wat in augustus 2009 steeg naar 2,3 miljoen unieke bezoekers. Daarnaast is ook LinkedIn aardig gegroeid. Deze Social Network site, wat zakelijker dan de andere sites, bereikte in augustus 2009 ongeveer 2,2 miljoen Nederlandse bezoekers terwijl de meting van Januari 2009 uitkwam op 1,5 miljoen unieke bezoekers.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->