Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Sep '09 - + 0 - 0 Google Wave maakt samenwerken eenvoudig


Google WaveGoogle is ruim twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de dienst Google Wave. Ondertussen is de lancering ervan bijna een feit. Op 30 september nodigt Google 100.000 bedrijven en scholen uit die Google Wave mogen testen. Google Wave heeft veel weg van een 'virtueel kantoor' waar groepen gebruikers samen kunnen komen om afspraken te plannen en documenten te delen met anderen, maar Google Wave heeft meer mogelijkheden waardoor de applicatie ideaal is voor zowel zakelijk- als privégebruik.


Het zijn niet de enige opties die Google aan de applicatie heeft meegegeven. Zo is ruimte voor een Twitter en er is ruimte om spelletjes te spelen. Zo kan er bijvoorbeeld ook gechat worden en kun je (vakantie)foto's en video's plaatsen. Dit geeft meteen het grote voordeel van Google Wave aan; het is ook ideaal voor privégebruik.

Preview Google Wave


Samenwerken


Met Google Wave wordt samenwerken een stuk makkelijker. Alles is op één plek te vinden en de overige gebruikers zijn makkelijk te bereiken door middel van een chatberichtje, een mailtje of een twitterbericht. Google Wave bezit dus vele mogelijkheden om makkelijker bereikbaar te zijn waardoor het samenwerken effectiever moet gaan worden.

Google Wave: Open Source!


Google heeft besloten om Google Wave Open Source aan te bieden. Nog altijd is niet helemaal duidelijk wanneer het programma officieel te gebruiken is. Voor enkele bedrijven en scholen is het programma dit najaar al te gebruiken. Het gaat hierbij om een preview laat Google op de eigen blog weten. Voor de mensen die erg enthousiast zijn en op de hoogte gehouden willen worden van de lancering kunnen zich hier inschrijven voor een mailinglist van Google.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->