Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Sep '09 - + 0 - 0 Apple weigert Google Voice voor iPhone


AppleGoogleApple heeft de nieuwe iPhone applicatie Google Voice geweigerd aldus Google zelf. De internetdienst maakt het voor haar gebruikers mogelijk om goedkoop of zelfs gratis te bellen en sms'en. Apple ontkent de weigering.


Google publiceerde vrijdag een brief waaruit blijkt dat Apple haar applicatie heeft geweigerd.

"Apple heeft ons laten weten dat het de toepassing heeft geweigerd omdat het de belfunctionaliteit van de iPhone dupliceert,"

De brief was gericht aan de FCC (telecom waakhond in de VS). De dienst die momenteel alleen in de VS beschikbaar is maakt het mogelijk om onder meer goedkoop of zelfs gratis te bellen en sms'en, binnenkomende gesprekken kunnen doorgeschakeld worden naar verschillende andere telefoonnummers, en voicemail berichtjes kunnen worden ontvangen als tekstberichten.

Weigert Apple Google Voice?


Apple ontkent de applicatie te hebben geweigerd, maar geeft de volgende verklaring: volgens het technologiebedrijf zou Google Voice consumenten in verwarring kunnen brengen, omdat de software "bestaande functionaliteit van de iPhone dupliceert", een van de standaard redenen voor de weigering van iPhone-software.

Apple laat weten de applicatie niet te hebben geweigerd maar deze nog te bestuderen.

Iphone


AT&T


Critici verdenken de telecom aanbieder AT&T ervan dat zij Apple ertoe hebben gedreven deze beslissing te nemen. AT&T is de enige aanbieder van de populaire telefoon en zou inkomsten mislopen als deze applicatie beschikbaar wordt voor haar gebruikers. De affaire is aanleiding voor de Amerikaanse telecom waakhond FCC om een onderzoek in te stellen naar de toelatingseisen van Apple’s app Store.

Apple vs Google


Voorheen waren Google en Apple dikke vrienden; ze deelden zelfs twee bestuursleden. Deze verhoudingen zijn sinds vorig jaar verstoord nadat Google in het vaarwater kwam van Apple door het lanceren van de browser Chrome, het besturingssysteem Chrome OS en mobiel platform Android.

Lokte Google dit conflict bewust uit?


Het is natuurlijk mogelijk dat het conflict tussen Google en Apple in scene is gezet. Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn dat de FCC Apple ertoe verplicht dit soort applicaties wel toe te laten, wat vervolgens voor een conflict kan zorgen met AT&T. Apple zou op die manier onder het regime van AT&T uitkomen wat in haar voordeel kan werken. Volgens deze redenering zou Google dus juist samen werken met Apple.

Het kan ook zijn dat dit een zeer bewuste aanval van Google is om de iPhone negatief in het nieuws te brengen om haar eigen Android platform te promoten. Beide mogelijkheden zijn mogelijk, maar het is in ieder geval zeer waarschijnlijk dat deze actie bewust is gedaan. In dergelijke grote bedrijven gebeuren maar zelden toevalligheden.
Al 1 Googley reactie:

سوف افجر الإزدهار وداعا

سؤال القاعدة - 07 Oktober '09 - 11:47


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->