Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Sep '09 - + 0 - 0 Google verbaast met het Data Liberation Front


Data Liberation FrontInternetreus Google heeft voor enige verbazing gezorgd door te starten met het initiatief: het Data Liberation Front. Het Data Liberation Front geeft gebruikers tips hoe zij hun data bij de verschillende Google-diensten weg kunnen halen.


Voor elke dienst van Google wordt op de website apart uitgelegd hoe je iets aan kan passen. Zo wordt er in stappen uitgelegd hoe je mailtjes uit de Gmail dienst kunt exporteren, hoe filmpjes van YouTube gedownload en verwijderd kunnen worden en hoe verschillende blogs uit de Blogger dienst gehaald moeten worden.

Gedachte achter het Data Liberation Front


De gedachte van Google achter het Data Liberation Front is dat gebruikers enkel door goede producten en diensten aan te bieden het zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt om over te stappen naar de concurrent. In een reactie laat het Data Liberation Front weten: "Gebruikers zijn de eigenaars van hun data. Het doel van ons team is om ervoor te zorgen dat ze controler hierover behouden".

De makers van het Data Liberation Front laten verder weten dat ze hopen op korte termijn meer tips te kunnen geven over het verwijderen van andere data bij Google-Diensten. De website van het Data Liberation Front is hier te bereiken.

Data_Liberation_Front_Logo


Al 1 Googley reactie:

Yes, eerste!
(Heel sportief trouwens van Google.)

Johan () (link) - 18 September '09 - 15:28


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->