Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Sep '09 - + 0 - 0 'Google gaat boeken drukken'


Espresso Book MachineGoogle speelt met het plan om 2 miljoen digitale boeken, die inmiddels uit de fysieke boekwinkels zijn verdwenen, opnieuw uit te brengen op papier, dankzij het 'Espresso Book Machine', een ultra snelle boeken printer. Het Espresso Book Machine drukt een paperback van 300 pagina's binnen de vijf minuten.


Google realiseert zich dat niet iedereen een boek wenst te lezen vanaf een digitaal apparaat. De plannen zijn om alleen boeken te printen die niet meer worden uitgegeven.

On Demand Books


De plannen van Google klinken als muziek in de oren bij het bedrijf On Demand Books, de fabrikant van het Espresso Book Machine. De apparaten staan op dit moment vooral in bibliotheken en campusboekwinkels. Deze plekken zullen in de toekomst allemaal toegang krijgen tot de Google bibliotheek.

De boeken die afgedrukt gaan worden krijgen een adviesprijs van $8,- per boek, al is deze prijs vrij te interpreteren. Het bedrijf On Demand Books krijgt, evenals Google, $1,- voor elk verkocht boek. Google heeft al aangegeven de opbrengsten van het nieuwe project te gaan doneren aan goede doelen en non-profit organisaties.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->