Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Sep '09 - + 0 - 0 Google neemt beveiligingsbedrijf ReCaptcha over


ReCaptchaGoogle heeft beveiligingsbedrijf ReCaptcha overgenomen. ReCaptcha, verantwoordelijk voor de plaatjes met woorden die je moet invoeren om te laten zien dat je geen spambot bent, wordt veelal gebruikt op weblogs en websites. Daarnaast wordt ReCaptcha veel gebruikt bij registratieformulieren.


ReCaptcha gebruikt voor deze plaatjes met woorden teksten uit boeken die echt ingescand zijn. Google, wat momenteel bezig is met het inscannen van boeken voor Google Books, gaat delen van de boeken gebruiken voor nieuwe teksten van ReCaptcha.

Google CaptchasGoogle zorgt hiermee voor meer effectiviteit vanuit het Google Books proces en vergroot haar beveiligingscapaciteit. Dagelijks worden er ruim 200 miljoen 'Captchas', de woorden van ReCaptcha, getoond over de gehele wereld. Er worden geen uitspraken gedaan over het geldbedrag wat is betaald voor ReCaptcha.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->