Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Sep '09 - + 0 - 0 Monopoly City Streets nu op snelheid


Monopoly City StreetsHet heeft even geduurd, maar Monopoly City Streets werkt eindelijk! Het is nu zelfs leuk om te spelen, omdat de snelheid aanzienlijk verbeterd is. Het enige wat jammer blijft, is dat de 'dure' straten al vergeven zijn en dat niemand zo gek is om deze te verkopen. Deze zijn dus niet meer te bemachtigen. Terwijl iedereen elke dag maar blijft uitbreiden en bouwen blijft de grote vraag, ook op de officiŽle blog van Monopoly City Streets, is dan ook of het spel gereset zou moeten worden..


Afgelopen donderdag postte we al een review over het spel, waarin we aangaven dat het uren geduurd had voordat we een straat konden kopen en we er iets op konden bouwen. Nu heeft het per dag een minuut of 10 nodig. Vrijdag en ook zaterdag en zondag even gekeken in onze straten, allemaal in de buurt van de eerder aangeschafte Cederlaan, of er nog iets gebouwd moest worden. Vanmorgen is ons gebied in Monopoly City Streets weer iets groter geworden. Inmiddels zijn we eigenaar van 11 straten.

Monopoly City StreetsVoordelen Monopoly City Streets


Het leuke van Monopoly City Streets is dat je er iedere dag mee bezig bent, want elke dag komt geld binnen. Daarnaast is het saboteren van elkaars straten een leuk idee geweest. Je hoopt bij elke aankoop dat er een kans kaart volgt. Of je kunt een bonus bouwen om je straat te beveiligen tegen het saboteren, je kunt een boete krijgen en je kan ook een geldbedrag krijgen. Daarnaast kun je ook andere gebouwen platgooien en andere straten vullen met milieuvervuilers. Het houdt het spel levendig.

Monopoly City StreetsNadelen Monopoly City Streets


Elke dag komt er zogezegd geld binnen, wat meteen ook weer een nadeel is. Je blijft kopen, maar straten kopen die al in iemands bezit zijn zit er niet in. Je zou ook gek zijn om de 'Kalverstraat' te verkopen. Financieel kan je op dit moment ook niet voldoen aan de eisen. Je mag namelijk maar anderhalf keer de straatwaarde bieden, iets wat niet in de buurt komt van de miljoenen die zo een straat moet opbrengen. Daarnaast blijft elke dag het geld binnenkomen. Veel spelers zien het geld, kopen dan een straat of bebouwen hun eigen straten en sluiten het spel weer af voor die dag. Moet het spel aangepast worden, moet het misschien zelfs gereset worden? Monopoly City Streets laat weten te luisteren naar de gebruikers, zo wordt gemeld op de blog.

Geld, Geld, Geld


In het hele artikel gaat het om geld, nepgeld wel te verstaan. Maar hoe zit dat dan met het echte geld, wat is nou het zakelijke aspect achter het spel, of makkelijker gezegd, hoe verdient Hasbro hier iets aan? En hoe verdient Google hier iets aan? Als je rechtsonder in het scherm klikt opent zich deze pagina waarop te zien is waar je het bordspel kan kopen. En Google? Google zal waarschijnlijk een deel van de winst krijgen en voor onbekende is Monopoly City Streets de ideale manier om Google Maps te leren kennen!

Review: Jordy Drieman

Lees ook:
> Monopoly City Streets kraakt onder succes
> Google lanceert ontwerpwedstrijd Monopoly City Streets
> Monopoly in Google Maps? Monopoly City Streets
> Monopoly City Streets; Heb je even?
Al 1 Googley reactie:

Cool spel!!

Bram () - 15 September '09 - 19:39


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->