Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Sep '09 - + 0 - 0 Groen Google gaat voor zon


GoogleGoogle houdt zich bezig met het ontwikkelen van zonnespiegels die wel 3 tot 4 keer goedkoper zijn dan normale zonnepanelen. Het bedrijf geeft aan dat de 'tegenvallende ontwikkeling in de groene technologie' de oorzaak hiervan is. Ze zouden 'teleurgesteld zijn over het uitblijven van de doorbraak hiervan' en zo zouden er 'te weinig bedrijven met vernieuwende ideeŽn' zijn.


Bill Weihl, hoofd Groene Energie bij Google deed deze uitspraken bij de Reuters Global Climate and Alternative Energy Summit in San Francisco. Google gaat bij deze technologie gebruik maken van heliostats, spiegels die zonnestralen richten op een reservoir met een bepaalde stof. De hitte die wordt opgevangen wordt gebruikt om stoomturbines aan te drijven. "We hebben gezocht naar zeer ongebruikelijke materialen voor de spiegels, zowel voor het reflecterende oppervlak als voor de ondergrond waar de spiegel op ligt", aldus Weihl

Google HoofdkantoorGoogle hoopt binnen enkele maanden het systeem intern te kunnen testen. Het bedrijf is al langer bezig met een actief klimaatprogramma via Google.org. Google kwam eerder met het voorstel van een datacenter midden op zee. Het zeewater zou hier moeten dienen als koelwater en ook werd er door Google een lente campagne gelanceerd. In deze campagne toont Google hoe ze met groene energie en het milieu om gaat. Daarnaast investeert het bedrijf in de thermische zonnecentrales eSolar en BrightSolar. Daarnaast is, zoals op bovenstaand plaatje te zien is, in 2007 het hoofdkantoor van Google in Mountain View bedekt met zonnepanelen en spoort Google personeel aan om hybride auto's te rijden.
Al 1 Googley reactie:

Goed dat dit vernieuwende bedrijf het voortouw neemt, en zo minder afhankelijk is van energieleveranciers.

Danny () (link) - 14 September '09 - 17:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->