Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Sep '09 - + 0 - 0 Monopoly City Streets; Heb je even?


Monopoly City StreetsGister was het zover, Monopoly City Streets werd gelanceerd. Zoals we gisteren al hebben gemeld, was er een probleem met de snelheid, of zeg maar gerust traagheid, van de site. Gistermorgen om 10 uur besloot ik om de proef op de som te nemen. En wat bleek? Je moet erg veel geduld hebben.. Alle ergernissen en leuke dingen op een rijtje!


Ik was gewaarschuwd, de site zou erg traag zijn, maar dat de site zo traag zou zijn? Mijn tip vooraf, bedenk waaraan je begint. Je moet er zeker een ochtendje voor uittrekken om je alleen al aan te melden. Wil je jezelf aanmelden zal je een 'straat' moeten kopen. Ging dat maar zo makkelijk, want de functie 'straat zoeken' heeft vandaag pas 1x gewerkt, vanmiddag om een uur of 3. Toen kon ik eindelijk mijn eerste aankoop doen!

Monopoly City Streets2 uur bezig, aanmelden bij Monopoly City Streets gelukt!


Maar even terug naar deze ochtend; Ik bood maar op onze eigen straat, de Rechtestraat in Eindhoven. Ik kon me, na lang wachten en 3x opnieuw de website openen, inschrijven. Om 12 uur kon het spelletje beginnen! Te vroeg gejuicht, want ook nadat ik me aangemeld had was de site traag. Zoals hierboven te zien, waren de straten in het centrum al verkocht. Daarnaast verscheen de volgende boodschap voor mijn gevoel iets te vaak onder in mijn scherm: ‘Eh... Onze servers werken niet. We proberen erachter te komen of het gebouw waar ze in staan misschien is gesloopt. Dit kan nog wel even duren, dus probeer het later nog eens.’ Fijn, ik ben al ongeduldig, maar mijn geduld werd wel heel zwaar op de proef gesteld..

Monopoly City Streets4 uur bezig, straat gevonden!


Het bod werd al snel geweigerd, rond een uur of 2 ’s middags. Mijn doelen had ik toen al verlegd. De Noord Brabantlaan in Eindhoven zal mijn volgende target worden. Volgens mij is het nog niet verkocht, maar de functie om straten te vinden werkt niet echt optimaal. Rond 2 uur opende bovenstaand scherm zich eindelijk.

5 uur bezig, eindelijk een straat gekocht


De Noord Brabantlaan stond niet in de lijst, waardoor ik besloten heb de Cederlaan in Eindhoven aan te schaffen. Een paar keer proberen en ik was de trotse eigenaar van de Cederlaan. Nog een paar uur geprobeerd om de Noord Brabantlaan aan te schaffen, maar daar is het nog altijd niet van gekomen en vanmorgen was de straat ineens verkocht.

Monopoly City Streets6 uur bezig, de bouw kan beginnen!


Eenmaal aangeschaft wordt de straat rood en kun je gaan bouwen. Een paar keer opnieuw laden moet je de site van Monopoly City Streets wel, want je eigen straat openen staat toch een goede 10 minuten voor. Nadat ik mijn eerste gebouw had geplaatst, kwam er wat geld vrij omdat ook de Mathildelaan, waar ik op geboden had, niet in mijn bezit kwam. Na een tweede gebouw kreeg ik een kanskaart. Ik mocht een stadion bouwen. Dat betekent dat op het terrein van Philips nu een stadion staat. Je kunt overigens niet kiezen waar je een gebouw neerzet. Er komen enkele kegels op de weg en je mag op een kegel drukken om daar jou gebouw neer te zetten. De teksten die in het spel gebruikt worden zijn wel leuk. Er wordt medegedeeld dat je je gebouw niet meer kan verplaatsen als je eenmaal een kegel hebt aangewezen. 'Tja, het leven is keihard!' zo komt er in beeld te staan.

Monopoly City Streets7 uur bezig, werkdag voorbij


Om 5 uur 's middags zat mijn werkdag erop. Gelukkig kun je dit spel gemakkelijk onder werktijd spelen, want je houdt genoeg tijd over om je eigen werkzaamheden te verrichten. Het 's avonds op mijn eigen computer thuis kreeg ik het spel ook al niet fatsoenlijk aan de praat. Volgens de officiële weblog van Monopoly City Street wordt hieraan gewerkt, maar daar merk ik op dit moment nog niet veel van. Ik blijf hopen, hopen dat het spel wat sneller wordt, maar vooral hopen om op Monopoly City Street de machtigste speler van Eindhoven te worden..

Monopoly City StreetsReview: Jordy Drieman

Lees ook:
> Monopoly City Streets kraakt onder succes
> Google lanceert ontwerpwedstrijd Monopoly City Streets
> Monopoly in Google Maps? Monopoly City Streets
2 Googley reacties!:

Haha, ik was ook bezig in Eindhoven. Alle straten om me heen verdwenen omdat ik niet kon inloggen.

Bart - 11 September '09 - 11:06

valt wel mee
ik ben in 10minuten een straat gekocht aleen kan ik niet me jaartal 1995 doen maar moet ik 1990 maar ja da maakt niet uit
morgen weer 1.3mil bij:P

chris () - 15 September '09 - 20:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->