Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Sep '09 - + 0 - 0 Google vormgeving: Nu S-U-P-E-R-sized!


Google Supersized haar vormgeving en plaatst grotere knoppen op haar homepage, ook zijn de google letters groter dan we gewend zijn van de zoekmachine. Deze aanpassingen moeten het zoeken makkelijker maken.


Grotere Letters Google search


Bij het invoeren van een zoekopdracht valt direct op dat de letters weergegeven worden in een ander en groter lettertype dan we van Google gewend zijn. Ook de zoeksuggesties die getoond worden onder het zoekvenster worden in een groter lettertype weergegeven. Dit alles moet het zoeken makkelijker maken. Door de grotere letters van de suggesties kun je sneller een keuze maken en sneller verder zoeken.


Focus on Search


Google laat via haar weblog weten blij te zijn met het resultaat van haar aanpassingen. Volgens Google maakt deze aanpassing haar zoekmachine makkelijker in gebruik en het tast haar minimalistische look niet aan.

Google vormgeving geoptimaliseerd op Windows XP, rommelig op Mac


Google geeft zelf aan dat de vormgeving gemaakt is voor Windows machines. "Before and after on Windows XP, running Google Chrome". Wanneer je echt op deze link (MAC) klikt en het vergelijkt met dit (Windows) zie je hoe het daadwerkelijk op een Mac getoond wordt. De knoppen zijn daarbij bepaald niet mooi meer en ook verhoudt de tekst zich niet meer tot de andere teksten op de Homepage. Iets zegt ons dat dit nog niet de definitieve vormgeving gaat worden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->