Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '09 - + 0 - 0 YouTube verwijdert aidsfilm Hitler


YouTube verwijdert een filmpje waarin een seksende Hitler look-a-like te zien is. Het gaat om een Duitse voorlichtingsfilm tegen aids. Aids wordt vergeleken met Hitler, beide massamoordenaars. De reden waarom YouTube het filmpje verwijdert is niet bekend.


Aidsfilmpje


Het filmpje was al enkele dagen te zien op YouTube en wordt komende week getoond op de Duitse televisie als onderdeel van een veilig vrijen campagne. Ook worden vergelijkbare spotjes uitgezonden met daarin andere "bad guys" zoals Saddam Hussein en Jozef Stalin.

HitlerKritiek


De Campagne die in Duitsland gebruikt gaat worden levert in Duitsland zelf weinig rumoer op. Amerikaanse en Britse media daarentegen hebben felle kritieke op de campagne. De Engelse National Aids Trust organisatie is bang dat de campagne aidspatiŽnten zal stigmatiseren.

Er is bewust gekozen voor een schokkende benadering om op deze manier aandacht te trekken voor de aids problematiek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->