Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Sep '09 - + 0 - 0 Halal Islam Zoekmachine weert Homo's


ImHalalEr is rumoer ontstaan rond de nieuwe Nederlandse Halal Islam Zoekmachine "ImHalal". Zoals we al eerder schreven faalt de zoekmachine volledig in haar doel. Gaykrant en Gay.nl gaan echter nog een stap verder en geven aan dat de zoekmachine homo's weert.


Wanneer een gebruiker zoekwoorden zoals "Gay", "Homo" en "Homo seksualiteit" gebruikt wordt een melding gegeven dat de zoekopdracht "Haram" (onrein, verboden) is. Bij bijvoorbeeld "Gay" kan de gebruiker niet meer verder zoeken en wordt aanbevolen een nieuwe zoekopdracht in te voeren. Volgens de Gaykrant wordt op deze manier seksuele voorlichting en informatie over homoseksualiteit tegen gegaan.

Islam zoekmachine weert homoDe Stichting Vrienden van de Gay Krant heeft inmiddels aan Kamerleden gevraagd zich uit te spreken over de wenselijkheid van de nieuwe halal-zoekmachine, zo meldt de Gay krant.

Zoals we gisteren schreven is het filter dat ImHalal gebruikt ronduit een aanfluiting. Zo is het eenvoudig te omzeilen en filtert het de zoekresultaten niet. Het was eenvoudig om harde porno in de resultaten te vinden. Zo vonden we bijvoorbeeld eenvoudig de sexfilm van Paris Hilton door op de titel van de film te zoeken in plaats van naar Paris zelf. Het Hilton hotel in Parijs werd echter grof gecensureerd. De zoekmachine, en haar resultaten, zijn daarmee alles behalve "Halal".
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->