Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Sep '09 - + 0 - 0 'Populaire HTC Touch HD gaat over op Google Android'


HTC met Google Android Er doen zicht sterke geruchten de ronde dat HTC voor zijn populaire Touch HD series overstapt naar een nieuw besturingssysteem, namelijk dat van Android. Het betreft in dit geval de HTC Touch HD2.


De eerste versie van de Touch HD is inmiddels al een jaar oud, wat betekent dat het hoog tijd wordt voor een opvolger in telecom-land. Er werd veel gespeculeerd over het feit dat de HTC Leo de opvolger van de Touch HD zou worden, maar dit lijkt door de geruchten rondom Google Android onjuist te zijn. Volgens de nieuwste geruchten zou de HTC Touch HD2 op Google Android gaan draaien en de HTC Leo zou worden voorzien van Windows Mobile.

Specificaties


Nu de geruchtenstroom een andere wending heeft gekregen zullen ook de verwachte specificaties anders uitpakken. De HTC Touch HD2 zou nu uitgerust worden met Google Android, een 628Mhz-processor en een 3,8'' WVGA-scherm. Wanneer het toestel daadwerkelijk aangekondigd of op de markt gebracht zal worden is op dit moment nog niet bekend, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat we het toestel nog dit jaar, 2009, op de markt zullen zien verschijnen.

Populariteit


Google Android wint het laatste jaar enorm aan populariteit, doordat het volledig open source is en ontwikkelaars zodoende naar hartenlust programma's kunnen ontwikkelen. Dit geeft gebruikers vervolgens de mogelijk hun toestel compleet te personaliseren. Er zijn op dit moment zelfs testen om Google Android te gebruiken als besturingssysteem voor een Netbook (mini-laptop).

Meer informatie over Google Android in het Google Woordenboek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->