Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Sep '09 - + 0 - 0 Google's onverklaarbare verschijning; Mysterie opgelost!


Google kwam met een nieuwe maar mysterieuse Doodle. Niet vreemd, maar deze keer was de verklaring achter de Doodle onduidelijk. Het verwees door naar de zoekterm 'onverklaarbare verschijning'. Een code, die later op de dag volgde op de Twitter van Google, leverde de zin 'All the base are belong to us' op. Na wat speurwerk hebben we nu het mysterie opgelost!


Afgelopen zaterdag verscheen op de homepage van Google een afbeelding van een ufo die de 2e 'o' van het Google logo ontvoerde. Nou gebruikt Google wel vaker Doodles, maar meestal worden deze gebruikt om wetenschappers op hun verjaardag te herdenken of op een feestdag. Deze keer is er geen duidelijke gebeurtenis waarvoor Google deze Doodle plaatst. Het speculeren, zo ook op Jeroen.com, kon beginnen. De een dacht aan de lancering van de Voyager I, precies 22 jaar voor het verschijnen van het logo, andere dachten aan een promotiestunt voor de nieuwe Science Fiction film District 9. Daarnaast werd er meteen een link gelegd met het Exeter UFO festival, wat ook op dezelfde datum gehouden werd. Natuurlijk waren er ook mensen die er helemaal niets achter zochten.De waarheid ligt echter bij een oud computerspelletje uit Japan, Zero Wing. Een slechte vertaling van het Japans naar het Engels levert het zinnetje 'All your base are belong to us' op. Elke keer wordt deze zin herhaald in de openingsscene van het spel. De uitdrukking werd populair rond 2001 doordat een website een flash animatie met de slogan publiceerde. 'All your base are belong to us' wordt in veel computerspellen nog altijd gebruikt. Zo heeft een level in Quake III de naam 'All your base are belong to us' en is het zinnetje een geheime code in het spel Warcraft III. Ter ere van de 20-jarige verjaardag van het spel liet Google de internethit van weleer herleven.

> Zie ook: Google's onverklaarbare verschijning
3 Googley reacties!:

Linkje orgineel artikel?

edas - 07 September '09 - 13:39

Wat hierboven staat komt van de krant de Telegraph. Maar er is een statement door google op de Korea website (als ik me neit vergis) gemaakt, wat het volgende zegt.

Today’s celebration logo is related to the “unexplained phenomenon”. There will be two more logos in a series. (next is the 15th). Who is the logo celebrating for? Here is a hint keywords. ‘Mystery’, ‘Invisible’, ‘Novel’. Can you guess? This is pretty hard, but after you know, you will say, “Aha!”

Ook hadden ze op 9 september een doodle waar je overigens niet op kon klikken die 09/09/09 en 09:09:09 liet zien. Hoeft er misschien niets mee te maken te hebben, maar dat is ook bijzonder vreemd.
Ik zeg dus, afwachten tot de 15e, wellicht dat er dan weer een rare doodle verschijnt.
De clue van Google Korea lijkt naar mijn mening te wijzen op de verjaardag van de schrijver HG Wells, op 21 september. Hij heeft heel veel over science fiction geschreven en zijn boeken daarin worden ook wel de klassiekers daarvan genoemd. Daarnaast heeft hij ook de boeken ‘Invisible man’ en ‘War of the worlds’ geschreven.

Bron: http://www.googleunexplainedphenomenon.c..

Lisa - 13 September '09 - 16:39

zoals ik zei, een nieuwe onverklaarbare doodle met de zoekopdracht ‘graancirkel’. Heeft dat volgens jou ook te maken met ‘zero wing’ ?!

lisa - 15 September '09 - 05:25


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->