Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Sep '09 - + 0 - 0 Google op bedrijvenjacht voor Google Chrome OS


Google Chrome De huidige CEO van Google Eric Schmidt, wil bedrijven gaan op kopen die zich nog in de “venture stage” bevinden. Google is in het speciaal opzoek naar bedrijven die zich bezighouden met “cloud computing” om op deze manier zo veel mogelijk apps en software te kunnen aanbieden.


Eric Schmidt gaat er vanuit dat de komende jaren in het teken zullen staan van “cloud computing”. Het bedrijf gaat er vanuit dat haar services als Google docs en Chrome OS straks in grote mate gebruik gaan maken van “cloud computing”. Voor Google is het belangrijk dat meer en meer mensen gebruik gaan maken van de web-based software. Microsoft is marktleider in de “gewone” besturingssystemen, Google doet het daarintegen goed op het internet. Door hoog in te zetten op het “ cloud computing principe" proberen ze de grootste te worden.

Cloud Computing


Wat is Cloud computing?


Cloud wordt als metafoor gebruikt voor het internet, computing betekend letterlijk vertaald informatica. Het gaat om computergebruik gebaseerd op internet. Je gebruikt bijvoorbeeld applicaties en software via het internet en niet meer vanaf je eigen pc zoals dat nu het geval is bij de standaard besturingssystemen. Deze techniek maakt gebruik van bijv. SaaS, Web 2.0 en andere nieuwe technologieën.
Hoe meer mensen hier gebruik van gaan maken hoe belangrijker de “cloud” wordt, dit is gunstig voor Google aangezien het internet nog steeds het domein van Google is.
Al 1 Googley reactie:

Aight! Chrome OS! Ik ben al heel tevreden over Chrome zelf, ik ga er zeker gebruik van maken, en het bespaaard mij heel veel schijfruimte. Ben allen wel bang dat het dan trager gaat lopen.

Richard () (link) - 07 September '09 - 14:25


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->