Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Sep '09 - + 0 - 0 Zaterdag 5 sep. geen Google Docs


google Zaterdag 5 september zal Google docs tussen 19:00 en 20:30 niet volledig te gebruiken zijn, de documenten kunnen wel gelezen worden maar niet bewerkt. De Nederlandse woordvoerder van het bedrijf heeft eerder vandaag verklaard dat het voor de gehele wereld in deze periode onmogelijk is om documenten te wijzigen.


Volgens het SLA (service level agreement) moet Google haar gebruikers 5 dagen van te voren informeren over dit soort gebeurtenissen waarbij gedeeltes van de site niet te gebruiken zijn. Vandaag 4 september is er nog geen melding geweest, Google Nederland verklaart tegenover webwereld: We zullen een boodschap weergeven boven alle documenten voordat het onderhoud begint"Onderhoud


Als Google onderhoud pleegt aan haar diensten heeft dit normaal gesproken geen gevolgen voor haar gebruikers, de diensten zijn dan gewoon volledig te gebruiken.
Omdat er al enige tijd (meer dan een jaar) geen groot onderhoud is uitgevoerd zal dit zaterdag gebeuren met helaas gevolgen voor haar gebruikers.

Storingen eerder deze week


Het geplande onderhoud wat zaterdag zal plaats vinden volgt op grote storingen eerder deze week bij andere google diensten; Gmail, website-monitor Analytics en DoubleClick het online-advertentiesysteem van Google.
De storing hadden niets met elkaar te maken maar hadden wel grote gevolgen voor haar gebruikers.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->