Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Sep '09 - + 0 - 0 Filmpje huren? Dat kan in de toekomst bij YouTube


YouTube
De populaire website “YouTube ” wil een nieuwe service gaan aanbieden; het verhuren van complete films. Het bedrijf gaat hiermee de concurentie aan met Apple's itunes.Het bedrijf wat sinds 2006 in handen is van Google is in onderhandeling met verschillende filmstudio’s. Er is echter nog geen overeenstemming bereikt.
In de toekomst wil YouTube het mogelijk maken om films tegen betaling te huren. Het moet zelfs mogelijk worden films te bekijken op de dag dat de dvd gereleased wordt.

Het huren van films via Youtube zal ongeveer 4 dollar gaan kosten, het huren van films via Apple’s Itunes kost ook 4 dollar.

Extra inkomsten YouTube nodig


In 2006 kocht Google YouTube voor 1.65 miljard. Het bedrijf gaat extra inspanningen doen om de investering terug te verdienen. Op dit moment is de website nog geen groot succes onder adverteerders, Google plaats nog steeds de meeste advertentie bij zoekresultaten in haar zoekmachine.

YouYube


Time Warner


In augustus werd al een deal gesloten met het mediaconcern Time Warner. YouTube mag fragmenten van films van dit bedrijf uitzenden, deze fragmenten bevatten reclame,waarvan de opbrengsten tussen de twee bedrijven verdeeld worden.

Met Sony is een soortgelijke deal gesloten, YouTube beschikt inmiddels over 15 oude films die het mag uitzenden naast enkele TV- series.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->