Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Sep '09 - + 0 - 0 Duitse regering tegen schikking Google Books


De Duitse minister van Justitie, Brigitte Zypries, heeft namens de Duitse regering laten weten tegen de schikking te zijn die Google heeft gedaan richting uitgevers voor het digitaliseren van boeken. Deze boeken worden dan gepubliceerd in Google Books. Volgens Zypries is Duitsland tegen het besluit, omdat het ' tegen alle Duitse en internationale copyright wetgevingen ingaat'.


Schikking Google Books


Google mag door deze schikking miljoenen boeken digitaliseren en vindbaar maken in de eigen zoekmachines. In eerste instantie waren de schrijvers en uitgevers het hier niet mee eens, maar na een financiŽle schikking werden beide partijen het toch eens. De Duitse overheid heeft hiertegen beroep aangetekend bij de rechtbank van New York. Ze laten weten bang te zijn dat de boeken via proxyservers ook te zien zullen zijn in Duitsland. Naast de Duitse regering hebben ook Amazon, Microsoft en Yahoo een gezamenlijk protest aangetekend. Ook deze bedrijven vinden dat Google Books ingaat tegen de copyright wetgevingen.

Google Books


Reactie Google


Google laat in een reactie weten: ďDe Duitse regering heeft een bezwaarschrift ingediend bij een Amerikaanse rechtbank waarin ze zich op grond van de Duitse wet zorgen maakt over onze overeenkomst met auteurs en uitgevers. Wij zijn het daar niet mee eens want onze overeenkomst beperkt zich tot de VS, valt onder de Amerikaanse wet, en alleen lezers in de VS zullen ervan profiteren. Natuurlijk zullen we goed naar alle bezwaren luisteren en ons best doen om eraan tegemoet te komen. Ons doel blijft het weer tot leven brengen van moeilijk vindbare boeken die niet meer gedrukt worden."

Hoorzitting


Indien andere bedrijven of regeringen eveneens een bezwaarschrift willen indienen kan dit nog tot vrijdag. De rechtbank van New York zal op 7 oktober een hoorzitting houden hierover, aldus het AFP.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->