Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Sep '09 - + 0 - 0 Sony steunt Google Chrome in de strijd tegen de grote 3


Google Google heeft Sony gestrikt, het bedrijf gaat de browser Google Chrome voorinstalleren op haar pc’s. Vooralsnog gaat het alleen om vaio pc's die in de VS verkocht worden.


Sony steunt Google hiermee in de strijd tegen 3 marktleiders Safari, Firefox en Internet Explorer. Google’s Chrome heeft op dit moment slechts een marktaandeel van ongeveer 2,59 %, De browser wordt niet in plaats van internet Explorer geďnstalleerd maar ernaast. Google wil met meerdere computer fabrikanten soortgelijke deals sluiten om zo haar browser te pushen. Het marktaandeel van 2.59 % staat tegenover  4 % voor Apple’s Safari, 22,5 % voor  Firefox en 67,7 % voor de Microsoft Internet Explorer. De deal met Sony zal ervoor zorgen dat meer zoekers in aanraking komen met de nieuwe browser, wel zal Google deze zoekers moeten overtuigen van de gebruiksvoordelen. En de onzekerheden wegnemen die door de kinderziektes zijn ontstaan, zo zou Chrome in de beginfase onveilig zijn geweest.

De vraag is nu of Sony een financiële vergoeding krijgt voor het leveren van pc’s met de voorgeďnstalleerde browser van Google?


Google Chrome OS

Google maakte eerder dit jaar bekend  in de tweede helft van 2010 ook een besturingssysteem te lanceerden genaamd "Google Chrome OS". Mogelijk gaat sony ook als eerste netbooks leveren met dit besturingssysteem
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->