Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Aug '09 - + 0 - 0 Google voegt sociaal element toe aan iGoogle


iGoogle SocialGoogle heeft enkele sociale elementen toegevoegd aan de personalisatiedienst iGoogle. Met deze sociale elementen kunnen gebruikers middels gadgets met elkaar communiceren of spelletjes spelen. In totaal gaat het volgens Google om 19 sociale gadgets, maar de ontwikkelaars hebben gebruikers ruimte gegeven voor het zelf bouwen van gadgets.


Wat is iGoogle?


iGoogle is de startpagina van Google. Met iGoogle is het mogelijk je eigen persoonlijke startpagina samen te stellen. Op deze startpagina kunnen zogenaamde gadgets worden geļnstalleerd. Het personaliseren van iGoogle gaat zo ver dat je je eigen thema mee kan geven; een eigen foto als achtergrond instellen behoort ook tot de mogelijkheden. De ontwikkelaars van iGoogle hebben inmiddels ook andere programmeurs aangespoord om het aantal sociale gadgets te vergroten. Inmiddels zouden er al 60.000 verschillende gadgets voor iGoogle beschikbaar zijn.

Schaken


Wanneer de sociale gadget is geactiveerd kan een iGoogle-gebruikers interactieve spelletjes spelen zoals schaken op scrabble, samen met andere mensen een to-do-lijst beheren en zien wat vrienden op een bepaald moment aan het doen zijn. Via een Friend Group kan een gebruiker aangeven welke accounts toegang hebben tot hun feeds.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->