Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Jun '09 - + 0 - 0 Google StreetView zwicht voor Duitse privacy-eisen


Google StreetView DuitslandGoogle StreetView gaat in Duitsland de opnames ook in het eigen bestand anonimiseren als mensen daarom vragen. Google heeft hiertoe besloten nadat Duitse autoriteiten hierop aandrongen.


Eerder al maakte Google in Duitsland mensen, auto’s en huizen onherkenbaar op foto’s in het StreetView programma. Het doel van Google is om met StreetView alle straten in de wereld zichtbaar te maken en doet dat met een auto waarop een grote camera is gemonteerd

Google StreetView Auto


Privacy


De StreetView dienst heeft vanaf het begin onder vuur gelegen. Critici beweren namelijk dat de foto’s inbreuk zouden maken om de privacy van burgers. Vorige maand verbood Griekenland Google zelfs om nog te fotograferen, als zij niet bekend zouden maken hoelang de beelden bewaard zouden blijven en mensen zouden waarschuwen dat ze gefotografeerd kunnen worden.

Inmiddels heeft Google wereldwijd al honderden foto’s moeten verwijderen na klachten van burgers over het schenden van de pivacy. In Nederland kwam de foto van Beau van Erven Dorens in opspraak, die op zijn balkon te zien.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->