Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Jun '09 - + 0 - 0 'Google gaat webapplicaties beter beveiligen'


Google SecurityDe kans is groot dat Google de beveiliging van haar webapplicaties zoals Google Docs flink gaat verbeteren. Google overweegt dit echter alleen als het de snelheid van haar software niet beperkt.


Google maakte het nieuws bekend nadat er ongeveer 30 beveiligingsexpert hadden aangegeven dat de beveiliging van Google’s webdiensten beter zou kunnen. Gebruikers van het populaire Google Docs versturen de data namelijk nog steeds ongecodeerd, wat het voor hackers makkelijker maakt om informatie te onderscheppen.

Google Gmail als uitzondering


De maildienst van Google, Gmail, is momenteel nog de enige uitzondering, omdat het met deze dienst al voor gebruikers mogelijk is om de applicatie te benaderen via een beveiligde verbinding (https://). Het grootste probleem voor Google is dat de betere beveiliging applicaties trager maakt, omdat alle bits en bytes apart versleuteld moeten worden. Bij Google Gmail gaat het om relatief kleine e-mails en is encryptie dus geen probleem, maar bij het versturen van foto’s en video’s wordt dit moeilijker.

Tests


Als tests met Gmail succesvol verlopen, overweegt Google de beveiliging door middel van tests bij Google Docs ook in te gaan voeren.
2 Googley reacties!:

Dit zou ik zeer op prijs stellen, ik heb namelijk al is gezien dat mensen andermans documenten konden openen.

iPhone Platform (link) - 28 Juni '09 - 18:13

“Hoe meer beveiliging, hoe beter” zeg ik altijd maar.

(Als je pc maar niet een half uur nodig heeft om op te starten..)

Matrix () (link) - 12 Juli '09 - 00:46


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->