Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Jun '09 - + 0 - 0 Totaalverbod op SPAM


Totaalverbod op SPAM Vanaf oktober van dit jaar geldt er in Nederland een totaalverbod op SPAM, ongewenste en ongevraagde e-mail die voornamelijk bestaat uit reclameboodschappen. Het was al verboden om SPAM te versturen naar personen, maar nu volgt ook een verbod op het versturen van ongewenste e-mail naar bedrijven.


Er ontstaat op deze manier dus een totaalverbod op SPAM in Nederland. Het nieuws werd afgelopen zondag door het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Het verbod is vooral in het leven geroepen om de schade die SPAM veroorzaakt bij internetproviders en andere bedrijven te verminderen.

Opta


De nieuwe wet zal in Nederland gehandhaafd worden door telecom-waakhond Opta. Nederlandse bedrijven die toch doorgaan met het versturen van ongewenste e-mail kunnen door de Opta beboet worden met bedragen die op kunnen lopen tot wel 450.000 euro. Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, geeft aan dat het niet alleen de overlast van SPAM wil tegengaan, maar ook de criminaliteit die ermee gepaard gaat. SPAM wordt namelijk veelvuldig gebruikt voor phishing, het zonder toestemming achterhalen van persoonsgegevens op computers.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->