Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jun '09 - + 0 - 0 Ilse.nl terug bij Merien.nl & lancering Paul.nl


ilse.nlKunt u het nog volgen op Jeroen.com? ;) Ilse.nl is terug bij de originele makers na in 2001 overgenomen te zijn door ilse media. Vandaag maakt ilse media bekend dat Merien ten Houten en Robert Klep de merknaam en de domeinnaam in licentie mogen gaan gebruiken. Het blijft dus in eigendom van ilse media en het is dus niet helemaal 100% terug bij de oprichters.


De afgelopen maand is een van de meest beweeglijke maanden in tijden geweest in zoekmachine land met de lancering van maar liefst 4 nieuwe opvallende zoekdiensten: Wolfram Alfa, Bing, Google squared en gisteren het Nederlandse Paul.nl. Daarover later vandaag of morgen veel meer.

Ilse bericht dat binnen enkele maanden op ilse.nl een nieuwe site wordt gelanceerd met een nieuw portal concept. Ilse.nl blijft de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland. Ilse.nl blijft ook gewoon nauw samenwerken met ilse media en websites van ilse media zoals NU.nl, Startpagina.nl en Kieskeurig.nl.

Merien ten Houten over ilse.nl in de toekomst: “Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland. Ilse.nl verdient het om vernieuwd te worden.”

Joris van Heukelom, algemeen directeur van ilse media, is uiteraard erg blij met de deal: “Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn. En dat het merk nog steeds een goed uitgangspunt is ook. De manier van samenwerken en innoveren met de heren spreekt mij trouwens ook erg aan. Open, eerlijk, simpel en vanuit enthousiasme.”

Ik sprak afgelopen week Merien nog even kort over wat andere dingen. Ik ben benieuwd of de nieuwe portal ook innovatie zal bevatten of primair een bekend concept. Zoektechnologie is weer hard in ontwikkeling en echte nieuwe Nederlandse zoekmachines zijn alleen maar toe te juichen.

hallo ilse


Al 1 Googley reactie:

Vroeger was Ilse ook mijn favoriete zoekmachine. Ik heb nooit begrepen waarom ze de zoekresultaten van Google zijn gaan gebruiken. Daarmee hadden ze voor mij echt afgedaan en ben ik Google ook zelf gaan gebruiken. Hopelijk gaan ze ooit weer zelf zoekresultaten geven zonder tussenkomst van Google.

Peter (link) - 30 December '09 - 15:16


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->