Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Jun '09 - + 0 - 0 Android netbooks ook uitgerust met Windows XP


Acer Android Computerfabrikant Acer maakte afgelopen week bekend dat het een aantal van haar netbooks uit zal gaan rusten met Android, het (mobiele) besturingssysteem van Google. Echter liet Acer gisteren ook weten dat Android slechts als extraatje meegeleverd zal worden naast een versie van Windows XP.


Deze onthulling lijkt een flinke domper te zijn voor de fans die dit niet in verwacht hadden toen Acer haar plannen onthulde over een Android-netbook. Het grote voordeel van Android is namelijk dat het gratis en open-source is zodat er geen licentiekosten betaald hoeven worden en de netbooks nog goedkoper op de markt gebracht kunnen worden. De verwachting was dan ook dat de Android-netbooks goedkoper zouden zijn dat netbooks uitgerust met Windows XP of Windows Vista.

Windows XP als hoofd besturingssysteem


Er is dus nog weinig hoop voor de Android-fans nu Acer heeft aangegeven dan Android slechts een extraatje is voor de klanten. Windows XP zal nog steeds gebruikt worden als hoofd besturingssysteem. Acer heeft laten weten dat het bang is dat consumenten niet het risico willen lopen met een onbekend besturingssysteem.

Deze angst is niet ongegrond omdat de verkopen van de eerste generatie netbooks, geleverd met Linux, achter bleven bij de verkopen van netbooks op basis van Windows XP.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->