Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Jun '09 - + 0 - 0 Google.nl gedaald naar Pagerank 7!


Pagerank update gaande?Google.nl is in pagerank weer een flinke stap achteruit gegaan. Had ze een aantal jaren geleden nog Pagerank 9 (een van de vier Nederlandse sites ooit), nu is daar nog maar slechts een Pagerank 7 van over.


Pagerank is het rapportcijfer dat Google aan een site geeft op basis van links. Kort door de bocht: hoe meer waardevolle links naar een site, hoe hoger het rapportcijfer van een site. Pagerank maakt onderdeel uit van de algortimes die bepalen hoe hoog een site komt te staan. Pagerank behoort tot het hart van de zoekmachine Google en vormt de basis van het succes van deze zoekmachine. Google was een van de eersten die met deze techniek kwam en vrijwel alle zoekmachines hebben dit later gekopieerd.

Tot 2005 / 2006 was de invloed van Pagerank erg hoog, daarna kwamen er andere algoritmes zoals Trustrank en vooral heel veel filters. Ook telt bijvoorbeeld de historie van een site zwaarder mee. Pagerank moet je vooral zien als een indicatie cijfer om te bekijken of de link populariteit van een site voldoende is. Dat is Pagerank altijd geweest en dat geldt nog steeds.

Pagerank 7


Pagerank 7 is slechts een middelmatige pagerank en enkele honderden Nederlandse sites hebben deze waardering tegenover enkele tientallen (+/- 20) Nederlandse sites met Pagerank 8. Voor misschien wel de meest bezochte site van Nederland is het zacht gezegd erg opvallend dat deze "maar" Pagerank 7 heeft.

Google.nl pagerank 9 tot januari 2005


11 januari 2005 berichtten we al over de daling van Google.nl van Pagerank 9 naar pagerank 8. Dit werd toen vermoedelijk onder andere veroorzaakt doordat Google steeds meer landenversies kreeg. Google.com, zelf met Pagerank 10 , begon naar meer en meer landenversies te linken waardoor deze minder pagerank doorgegeven kregen. De waarde van deze links nam dus af.


Ik zal later deze dag er dieper op in gaan wat er allemaal is gebeurd en welke verschuivingen er nog meer geweest zijn. Er zijn flinke verschuivingen gaande met zowel dalingen als flinke stijgingen.
2 Googley reacties!:

Gezien het feit dat het web erg snel groeit, lijkt het mij ook noodzakelijk om met enige regelmaat linkwaarde te devalueren (Om de juiste verhoudingen te kunnen blijven behouden).

Test - 08 Juni '09 - 12:56

lol! volgens website accountant hebben ze ruim 11 miljoen pageviews per dag: http://www.websiteaccountant.com/index.p..

martho - 08 Juni '09 - 13:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->