Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Mei '09 - + 0 - 0 Microsoft : 100 miljoen dollar reclame campagne nieuwe zoekmachine "Bing"


Microsoft Microsoft zal een gigantische reclame campagne van maar liefst 100 miljoen dollar starten om haar nieuwe zoekmachine Kumo "Bing" te gaan ondersteunen. Zo hoopt ze een verloren marktaandeel in de zoekmachine markt terug te pakken.


Google en Yahoo zullen niet genoemd worden in de reclame campagne. Microsoft deed dit wel toen ze Apple probeerde aan te vallen. Daar zijn ze ook niet bepaald in geslaagd.

"They are going to be all just “planting the idea” that the search engines of today don’t work as well as consumers thought by asking them whether or not search (ahem…that would be Google), really solves their problems."

Het probleem is dat veel mensen nogal overtuigd zijn dat Google wel degelijk hun problemen oplost.

In mijn overtuiging doet reclame het niet echt goed wanneer je in de online wereld een naam probeert te vestigen. Het zijn nog steeds de "webmasters" (tegenwoordig ook die van profielen pagina's!) die bepalen of een product online een groot succes wordt, zie de Cluetrain Manifesto. Ik ben nog absoluut niet overtuigd dat 100 miljoen daarbij een verschil maakt.

Mocht Microsoft niet slagen in haar opzet dan zal haar zoekmachine in marktaandeel nog verder wegzinken. Herinner ook nog januari 2005 toen Microsoft met zelfde claims kwam, 100-den miljoenen ging besteden en een marktaandeel had van maar liefst 20% in de VS. Als Microsoft op dat punt zit heeft ze nog maar een optie en dat is een zoekmachine overnemen. Een stervend Yahoo!? Die zal op termijn langzaam maar zeker de zelfde weg gaan als Live Search. We need a fresh new search engine!
Al 1 Googley reactie:

Bing zal het echt niet maken
Te laat gekomen en teveel bull shit gemaakt van te voren door windows met andere dingen waar ze van zeiden dat word het
B

Bert - 19 Juni '09 - 12:50


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->