Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mei '09 - + 0 - 0 Advertenties op Google Homepage komen er aan!!


Google Adwords HomepageHet klinkt bijna onvoorstelbaar, maar het zou zeer goed kunnen zijn dat Google binnenkort gaat starten met advertenties op de Homepage van de populaire zoekmachine Google. Dit is voor het eerst in haar ruim 11 jarige bestaan. Google overweegt om advertenties toe te voegen aan Google Suggest met veel grotere gevolgen dan je in eerste instantie zou verwachten.


De meest bezochte website ter wereld heeft sinds het begin van haar bestaan meer dan 11 jaar geleden nooit een echte advertentie op haar homepage gehad. Meer dan wat reclame voor eigen producten was er niet. De logica er achter is heel simpel: Google wil alleen relevante advertenties tonen en geen ouderwetse dode advertenties waar niemand op zit te wachten. Aangezien de homepage geen content bevatte viel er ook niets te koppelen en bleef de pagina helemaal clean.

ja nee gerelateerde advertentiesDit heeft geleid tot een bijna bizarre situatie: de meest bezochte pagina in de wereld is 100% reclamevrij. Dit is iets wat vrijwel onvoorstelbaar is gezien het enorme volume bezoekers en de potentiŽle inkomsten van deze pagina. Op jaarbasis kan Google gemakkelijk enkele 100den miljoenen dollars mislopen. (ik overdrijf niet)

Google Suggests:

Google SuggestsGoogle Suggests met sponsored links:
Na 10 jaar heeft Google eindelijk een manier gevonden voor het probleem: Door advertenties toe te gaan voegen aan Google Suggests. Google Suggests toont een lijstje met potentiŽle zoekopdrachten zodra je begint te typen in het zoekveld. Nu overweegt Google direct in dit lijstje ook advertenties toe te voegen. Relevante advertenties. Relevante advertenties op de Homepage van Google. Kun je al wennen aan het idee?

Bron: Jeroen.com
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->