Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mei '09 - + 0 - 0 Introductie Google Chrome 2.0


Google Chrome 2.0 Internetgigant Google heeft weer een nieuwe versie van haar webbrowser Chrome vrijgegeven. Ditmaal gaat het om de stabiele 2.0 versie. Chrome 2.0 zou een stuk sneller moeten zijn dan haar voorgangers aldus Google.


Google Chrome bevat verder niet zo heel erg veel nieuwe functies. Wel bevat de 2.0 versie, evenals de concurrenten, de functie om webformulieren automatisch te laten invullen en de mogelijkheid om een webpagina in fullscreen-mode weer te geven. Van het versienummer 2.0 moeten dan ook niet teveel verwacht worden, het is volgens Google meer een getal om intern de veranderingen bij te houden.

Gericht op webapplicaties


Toen Google Chrome in september 2008 in de markt werd gezet lag de nadruk op het feit dat het speciaal was ontwikkeld om moderne, interactieve webapplicaties goed weer te kunnen geven. Websites worden immers steeds meer "applicaties" dan gewone platte pagina's. Op dit gebied zou Chrome zich moeten onderscheiden van haar concurrenten, omdat veel van haar eigen websites als Gmail, Docs, Agenda, etc. steeds meer als applicaties gezien worden.

Vooral de snelle uitvoering van het interactieve protocol javascript wordt beschouwd als belangrijkste onderscheiding ten opzichte van de concurrentie. Natuurlijk is dit niet onopgemerkt gebleven bij diezelfde concurrentie, zo kondigde Firefox, Safari en Opera al aan dat haar javascriptengine sterk verbeterd zou zijn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->