Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mei '09 - + 0 - 0 'YouTube een mislukking'


YouTube mislukking Het Amerikaanse tijdschrift The Time heeft een lijst opgesteld met de 10 grootste technologische mislukkingen van de afgelopen tien jaar. Natuurlijk prijken Windows Vista en de HD DVD op deze lijst, maar dat Google's YouTube ook op deze lijst staat is erg opmerkelijk.


Op de lijst staan volgens The Time alleen wereldwijd geļntroduceerde producten die niet aan de verwachtingen hebben voldaan bij zowel consumenten als pers.

Microsoft Windows Vista


Het zal niemand verbazen dan Windows Vista van Microsoft bovenaan de lijst staat. Het systeem was in eerste instantie ontwikkeld om de veiligheid van de PC te verbeteren, uiteindelijk bleek de voorganger Windows XP beter bestand tegen kwaadwillende. Naast dit veiligheidsprobleem bleek het systeem bij de introductie niet compatible met een breed scala aan randapparatuur en oudere PC's.

Microsoft maakt van deze mislukking dan ook geen geheim en is druk bezig met de introductie van het nieuwe besturingssysteem Windows 7.

Waarom dan toch YouTube?


Dat YouTube op de lijst staat heeft volgens The Time alles te maken met geld. Google kocht de dienst namelijk in 2006 voor een slordige 1,65 miljard dollar, een bedrag dat de Internetgigant waarschijnlijk nooit terug gaat verdienen, omdat Google er tot op heden nog niet in is geslaagd een winstgevend model omtrent YouTube te bedenken

Complete lijst


De complete lijst zoals deze door The Time is opgesteld luidt:

1. Microsoft Windows Vista
2. Gateway (PC-fabrikant die na 2004 volledig inzakte)
3. HD DVD
4. Vonage (ontwikkelaar VOIP, die dit zelf niet wist uit te breiden tot succes)
5. YouTube
6. Sirius XP (satellietradiodienst)
7. Microsoft Zune (beoogde concurrent Ipod)
8. Palm
9. Iridium (telefoondienst via satelliet)
10. SegWay
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->