Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mei '09 - + 0 - 0 BP led: Google milieu vriendelijk zoeken


BPLEDIk kreeg zojuist een tip binnen van Joeri Kerkhof die een milieu vriendelijke versie van Google heeft opgezet. Hij heeft BP led opgezet waarbij je zoekt in het zwart. Op de pagina loopt een teller mee zodat je kunt zien hoe millieu vriendelijk je geweest bent.


Het idee is niet helemaal nieuw en origineel aangezien Google zelf al eens eerder met het plan van Google Black is gekomen. Zo is er ook Blackle (=samenvoeging van Black en Google) dat opgezet is door Heap Media.

Mijn tip aan BP led (=Black Power LED): Als je ECHT energie wilt besparen moet je ook nog de broncode verkleinen. Minder dataverkeer = minder energie ;)

Ook is het logo nog niet geoptimaliseerd op downloadtijd. Een gifje in een zeer klein formaat zou nog beter zijn. Ter vergelijking: het logo van Google is 9040 bytes groot en het logo van BP led is bijna twee keer zo groot met een grootte van 13996 bytes.

Google heeft zelf ook alles gedaan om haar broncode zo veel als mogelijk te verkleinen. Dit heeft onder andere tot een bijna onleesbare broncode van de Homepage geleid. Door de code flink te verkleinen kan het dataverkeer in sommige gevallen tot wel 70% verlaagd worden. Uiteraard is dit door Google vooral om financiŽle redenen gedaan. Dataverkeer kost Google klauwen met geld.

Een ander tipje voor BP led: Deze fout moet nog even weggewerkt worden:

"Thanks for prodecting the earth, and reduce the greenhouse effect."

Uiteraard is de site BP led niet geheel filantropisch. De zoekresultaten bevatten een Google Adsense campagne waar de makers vast een leuk bedrag mee kunnen verdienen. Wanneer ze deze campagnes weg laten zal de hoeveelheid energie die de site gebruikt absoluut nog verder dalen. Maar dat zal vast wel niet geheel binnen de doelen van de site vallen...

BP led geeft in een reactie aan nog te komen met Google Maps, video's en mp3.

Als je echt helemaal milieu vriendelijk wilt zijn moet je natuurlijk helemaal niet zoeken. Of geen films meer kijken. Of je computer gewoon uit zetten en de lichten uit doen. Of niet meer eten. Maar wie wil dat nou?? ;)

Zie ook:

> Googlen slecht voor het milieu
> Nieuw: Google Gadgets voor het klimaat
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->