Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mei '09 - + 0 - 0 'Microsoft Internet Explorer goed voor concurrentie zoekmachines'


Internet Explorer versus Google ChromeDe New York Times heeft een artikel gepubliceerd waarin het uitweidt over het waarom Microsoft Internet Explorer goed is voor de concurrentie tussen zoekmachines.


Het artikel dient als munitie voor Microsoft in de discussie met de Europese commissie. Die is van mening dat Microsoft de sterke integratie van Internet Explorer met haar operating system moet loslaten. Microsoft is van mening dat deze koppeling een van de laatste mogelijkheden is om tegenwicht te bieden in de hegemonie van concurrent Google.

De concurrenten van Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome, hebben allen Google als default search engine. Met het toenemen van de marktaandelen van deze browsers lijkt Internet Explorer nu ook onder druk te komen staan. Mede hierdoor loopt hebt marktaandeel van Microsoft Live Search nog verder terug.

“Not only would Google’s browser Chrome suddenly be on all Windows PCs, but it would strengthen Google’s dominance in search advertising,” aldus een anonieme medewerker van Microsoft.

Google Microsoft


Google, gaf in een reactie geen direct commentaar op de opmerkingen van Microsoft.

“We believe more competition will mean greater innovation on the Web and a better user experience for people everywhere,” aldus William Echikson, de Google woordvoerder in Brussel.

Internet Explorer laatste strohalm Live Search


Al met al is de koppeling met Internet Explorer een laatste strohalm voor Microsoft in de strijd om marktaandeel voor de zoekmachines. Vandaag werd bekend dat het marktaandeel van de zoekmachine van Microsoft voor de zoveelste keer in rij is gedaald tot slechts 5,6%. Daarmee wordt de zoekmachine van Microsoft steeds meer een marginale zoekmachine voor kleine niches van gebruikers. Dat dit slecht is voor de innovatie in zoekmachine land moge duidelijk zijn. Dit betekent ook dat de onderhandelingspositie van Google alleen maar sterker wordt wat ook niet bepaald gunstig is. Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat voor het eerst werd geroepen dat Google een goede nieuwe concurrent nodig heeft om een gezonde marktwerking te krijgen. Iemand realistische suggesties? Ik zie ze voorlopig nog niet...
Al 1 Googley reactie:

Het zou inderdaad goed zijn wanneer google een beetje concurrentie krijgt op de zoekmarkt.
Maar laat dat dan wel uit een andere hoek komen dan die van Microsoft.
Microsoft overheerst al de thuis-PC markt, de database markt, de zakelijke office markt, enz…
Als er iets is waar de wereld geen behoefte aan heeft is nog meer overheersing door Microsoft. Dan is dat ene gebied waarop Google overheerst toch veel minder ernstig…

ruudb16 () - 12 Mei '09 - 18:48


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->