Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mei '09 - + 0 - 0 Marktaandeel Google wereldwijd nog verder gestegen


Marktaandeel GoogleHet marktaandeel van de zoekmachine Google is wereldwijd wederom verder gestegen tot 72,7%. De stijging was een flinke 7% ten opzichte van vorig jaar.


De twee grote andere spelers kregen beiden rake klappen. Zo daalde het marktaandeel van de zoekmachine van Microsoft met 9% ten opzichte van vorig jaar tot slechts 5.68%. Daarmee is de zoekmachine tot een marginale rol veroordeeld en is Microsoft onderweg naar de 1%. Yahoo daalde eveneens verder met 20% ten opzichte van vorig jaar. Het marktaandeel daalde tot 16.27%. Zodra Yahoo onder de 10% daalt is het in feite gedaan en is overname feitelijk de enige optie.

Marktaandeel zoekmachines wereldwijd april 2009


1. Google 72,74
2. Yahoo! 16.27%
3. Microsoft 5.68%
4. Ask.com 3,95%

De gegevens zijn afkomstig van Hitwise en gaan over het marktaandeel van de zoekmachines van april 2009.

Marktaandeel Google leidt tot problemen


Het grote marktaandeel van Google begint ook steeds meer een probleem te worden voor het bedrijf zelf. Zo beginnen er steeds meer anti-kartel rechtszaken tegen Google te ontstaan. Het is dus niet enkel een zegen.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->