Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Mei '09 - + 0 - 0 Veroordeling pedojaagster wegens negatieve Online Reputatie Management


Negatieve Online Reputatie ManagementPedojaagster Yvonne van Hertum is veroordeeld tot 2 maanden cel wegens het online aan de schandpaal jagen van een vermeende pedo. Wat interessant aan het verhaal is, is dat de rechter meegenomen heeft dat de online reputatie van mensen beschadigd kan raken. Dit heeft consequenties voor online reputatie management.


Yvonne van Hertum is reeds enkele jaren actief op jacht naar pedofielen die op het internet actief zijn. Daarbij probeert ze ook mensen te "lokken" in chats. Verder is ze betrokken bij een Amerikaanse site die namen en adressen van pedofielen online plaatst.

Het AP bericht:
"Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. Zo'n beschuldiging kan iemand lang achtervolgen", aldus het hof. Daarbij werd gesteld dat de wens om kinderseks te stoppen geen vrijbrief is om een andere misdaad te plegen.

We maken steeds vaker mee dat mensen vanwege smaad en laster bezig zijn met rechtzaken over vermeldingen in Google. De veroordeling van deze rechter houdt rekening met de consequenties van een dergelijke vermelding en de langdurige gevolgen hier van. Daarmee onderkent de rechter dat wanneer iemand ten onrechte beschuldigd wordt deze persoon er nog zeer lang last van kan hebben. De rechters gaan in dit geval dus ook mee met de veranderende (online) maatschappij.

Van Hertum laat weten in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Adwords campagne Yvonne van Hertum als onderdeel van haar "Online Reputatie"


Het lijkt er op dat iemand ook hard werkt aan de online reputatie van Yvonne. Wanneer je in Google zoekt naar "Yvonne van Hertum" dan wordt de volgende Adwords campagne getoond:

Private seksontmoetingen
met gewillige vrouwen en mannen
Geen club, geen registratie!
www.SMS-Contacten.nl

Wanneer je zoekt naar Yvonne dan zul je zien dat haar persoon met veel controversie omringd is. Posts over haar persoon leiden stelselmatig tot pittige discussies.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->