Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Mei '09 - + 0 - 0 Amerikaanse FinanciŽle overheid gaat links tussen APPLE en GOOGLE onderzoeken


FTC apple GoogleDe Amerikaanse financiŽle waakhond FTC (Federal Trade Commission), gaat de links tussen Apple en Google onderzoeken. Reeds enkele jaren zit Google CEO Eric Schmidt zowel in het bestuur van Google als van Apple. Daarnaast is Arthur Levinson bestuurslid bij beide bedrijven. Apple en Google zouden hiermee de mededingingswetten overtreden.


Google en Apple hebben dezelfde concurrent: Microsoft. Daarnaast zijn ze ook elkaars concurrent op het gebied van mobiele telefonie met de Apple Iphone en Google Android (De T-Mobile G1 smartphone). Nu worden ze beschuldigd van het samenwerken in de concurrentie tegen Microsoft. De Amerikaanse wetten verbieden dat een bestuurslid deel neemt in twee bedrijven wanneer dit de concurrentie tussen die twee bedrijven vermindert.

Zowel Google als Apple hebben zich van commentaar onthouden.

google en appleGoogle heeft al eerder met de FTC te maken gehad bij de overname van advertentiebedrijf Doubleclick. De FTC protesteerde omdat er minder concurrentie op het gebied van adverteren zou ontstaan.


Eric Schmidt


Er wordt nu gespeculeerd dat Eric Schmidt mogelijk zijn stoel bij Apple op zou geven. Deze positie had hij sinds 2006.

Misschien wel een leuke toevoeging: President Obama heeft net afgelopen week Eric Schmidt toegevoegd aan zijn adviseurs op het gebied van wetenschap en ontwikkeling. Hij zal de president gaan adviseren welke ontwikkelingen gesteund moeten worden. Eric Schmidt adviseerde Obama ook al tijdens de presidentsverkiezingen. Zijn vermogen wordt op 6,6 miljard dollar geschat.
3 Googley reacties!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->