Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mei '09 - + 0 - 0 Merknaam Android aangeklaagd


Google rechtszaak android Google heeft een rechtszaak aan de broek met betrekking tot de merknaam Android. Erich Specht heeft de rechtszaak aangespannen, omdat hij van mening is dat de merknaam Android aan hem toe behoord Het blijkt namelijk dat in oktober 2002 de merknaam Android al is toegewezen aan Specht.


De merknaam Android zou volgens de advocaat van Specht gestolen zijn. Google probeerde in 2007 al eens eerder de merknaam Android te registreren, maar het verzoek werd toentertijd afgewezen, omdat deze al in gebruik zou zijn. Google tekende hiertegen bezwaar aan omdat Specht niks met de merknaam heeft gedaan en het bedrijf Specht's Android Data alleen nog op papier bestond. De organisatie die de claim onder behandeling kreeg wees het bezwaar van Google echter af.

$100 miljoen


Specht heeft nu een claim van 100 miljoen dollar bij Google en alle andere Android-partners neergelegd, omdat hij er recentelijk achter kwam dat Android geen mobiele telefoon, maar een mobiel besturingssysteem is. Google heeft middels een woordvoerder al aangegeven het conflict tot aan de hoogste rechterlijke macht te zullen verdedigen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->