Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Mei '09 - + 0 - 0 'Android zonder Google?'


Vodafone Android Als we telecomaanbieder Vodafone moeten geloven is de kans zeer groot dat er in de toekomst een Android-telefoon op de markt verschijnt zonder de Google diensten: Gmail, Maps, YouTube of Search. Vodafone wil deze producten namelijk vervangen door eigen software.


Een woordvoerster van Vodafone liet tegenover de website Tech Radar weten dat het een uitgeklede versie van Android, met daarop eigen Vodafone diensten, op de markt wil brengen. Ook telefoonproducent HTC speelt met deze gedachte. Zo wil het bedrijf haar succesvolle TouchFLO 3D inzetten als schil over de bestaande interface van Android. Omdat Google Android open source is, kunnen fabrikanten en providers zelf bepalen welke diensten ze toevoegen of weglaten.

Lanceerdatum


Een andere belangrijke reden voor het weglaten van de Google-diensten is het feit dat de introductie van iedere Android-telefoon met Google-diensten door Google zelf moet worden goedgekeurd. De lanceerdatum wordt dus door Google bepaald. Door het weglaten van deze diensten staat het fabrikanten vrij om te bepalen welke lanceerdatum er wordt gehanteerd.

Deze twee redenen samen maken de kans erg groot dat er in de toekomst Android-telefoons verschijnen zonder haar eigen Google-diensten.
Al 1 Googley reactie:

geen

snippe hans () - 03 Mei '09 - 04:28


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->