Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '09 - + 0 - 0 Microsoft is Yahoo! nog niet vergeten


Microsoft Yahoo! samenwerking Hoewel Microsoft niet meer geļnteresseerd lijkt in een overname van Yahoo!, ziet het bedrijf nog steeds heil in een mogelijke samenwerking op het gebied van advertenties.


Steve Ballmer, topman van Microsoft, maakte dit afgelopen vrijdag op een bijeenkomst in het Duitse Keulen bekend. Ballmer wilde echter nog niets kwijt over de termijn waarop een mogelijke samenwerking tot stand gebracht kan worden, aldus persbureau Reuters.

In 2008 deed Microsoft al diverse pogingen om Yahoo! volledig over te nemen. Een bod van 47 miljard dollar werd toentertijd door Yahoo! CEO Jerry Yang van tafel geveegd.

Samenwerking met Google


Om toch een overname door Microsoft te voorkomen zocht Yahoo! toenadering bij concurrent Google. Google zou de advertenties binnen Yahoo!'s zoekmachine gaan verzorgen. Deze plannen stuitten echter op felle kritiek van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten, omdat de Google en Yahoo! samen een te groot marktaandeel zouden verwerven. Google besloot hierop de onderhandelingen te staken.

Op 14 april jl. meldden we al dat Microsoft en Yahoo! in gesprek zouden zijn over een soortgelijke samenwerking. Microsoft zoekt namelijk al een hele poos naar een partner om de eigen zoekmachine te verbeteren om zo de concurrentie met Google aan te kunnen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->