Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '09 - + 0 - 0 Google Profiles: Zoeken op personen


Google Profiles Google heeft het zoeken naar personen vereenvoudigd door de introductie van Google Profiles. Gebruikers van Google Profiles krijgen de mogelijkheid om de zoekresultaten op de eigen persoonsnaam meer te controleren. Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten
Het is voor iedereen mogelijk om een Google Profile aan te maken en deze naar eigen wens aan te passen. Contactgegevens, opleidingen en werkervaring zijn standaard gegevens die kunnen worden aangepast. Verder is het ook mogelijk om bepaalde zoekresultaten aan een profiel te hangen, zodat mensen die op een specifieke naam zoeken ook weten dat ze met de juiste persoon te maken hebben. De Google Profiles worden, als een soort visitekaartje, op de eerste pagina van de zoekresultaten getoond.

Weer een profielsite?


Google Profiles heeft in eerste instantie erg veel weg van andere profiel- en netwerksites zoals Facebook, MySpace en het Nederlandse Hyves. Echter ziet Google Profiles niet als een concurrent voor deze sites, omdat de dienst vooral is bedoeld om het zoeken naar een specifieke persoon te vergemakkelijken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->